Kommunikációs És Turisztikai Iroda

A 2021-ben létrejött Kommunikációs és Turisztikai Iroda felel a város kommunikációs, pr- és marketing feladataiért.  Többek között a külső- és belső kommunikációért, mely a lakosság, civil szervezetek, egyéb szervezetek, turisztikai szolgáltatók, stb. irányába közérdekű tájékoztatás, felhívások, rendezvények népszerűsítése, valamint a városba érkező vendégek informálása, tájékoztatása, program- és szolgáltatáskínálat népszerűsítése és kommunikálása.

Az Iroda hatáskörébe tartozik a városi nagyrendezvények szervezésében történő közreműködés, további városi rendezvények szervezése (pl. Városnap, Idősek napja), továbbá egyéb önkormányzati beruházásokkal kapcsolatos események megszervezése.  A városmarketing egyrészt a város fejlesztése tervezésének alapjául szolgál, másrészt azonban a település külső és belső kommunikációs munkájának is a megalapozója. A városmarketing megvalósulásához tartozik ezért a tervezés során, illetve a megvalósítást követően folytatott sokcsatornás lakossági kommunikáció, vagy térségi információ és tudatosságnövelés éppúgy, mint a turisztikai reklám, a desztináció-menedzsment és a tervezett beavatkozások erre alkalmas részének befektetői promóciója is.

„A városmarketing sokkal komplexebb a termékmarketing szemléletnél.   A városmarketing vizsgálata során egyaránt szükséges a szolgáltatás marketing, a non-profit marketing, a politikai marketing, a kapcsolati marketing és az üzleti, termékmarketing eszközök és technikák alkalmazása.” /Piskóti I./

Az Iroda feladatai közé tartozik a sajtókapcsolatok kezelése, sajtóközlemények kiadása, kapcsolattartás önkormányzati és városi intézményekkel, szervezetekkel, cégekkel, szolgáltatókkal és civil szervezetekkel, valamint a nemzetközi kapcsolatok kezelése. A kommunikációs és marketingfeladatok mellett az Iroda felügyelete alá tartozik többek között a marketingpályázatokon való részvétel, új lehetőségek, együttműködések felkutatása, széleskörű együttműködések kialakítása. A Kommunikációs és Turisztikai Irodához tartozik a Tourinform Iroda teljes körű működtetése. 

Célunk továbbra is erősíteni a családbarát, egész évben Siófok (4 évszakos Siófok) üzenetet, valamint a tematikus, kiemelt turisztikai termékekhez kapcsolódó kommunikációt (családbarát-, kulturális-, aktív és sport-, gasztro- és rendezvényturizmus), Siófok, mint márka ismertségének növelését.

 

Sajtókapcsolatok: sajto@siofok.hu

 

Tourinform Iroda: siofok@tourinform.hu

8600 Siófok, Fő tér 11.

+36 84 310 117