Siófok kiváló földrajzi fekvéssel, természeti adottságokkal rendelkező település.

Siófok közúton jól megközelíthető, az M7 autópályán mind a főváros felől, mind pedig – Nagykanizsa irányából –illetve a déli országok felől könnyen megközelíthető. A megyeszékhely Kaposvár gyors megközelíthetősége is biztosított az M7 autópályáról Balatonlellénél lecsatlakozó 2x2 sávos gyorsúttá fejlesztett 67. sz. főút által. 

A város megközelítése a vasút –és autóbusz pályaudvara által minőségi menetrendszerinti közúti –és vasúti tömegközlekedési eszközzel is biztosított. A nyári szezonban az ország szinte valamennyi részéről átszállásmentesen is elérhető városunk. A kistérségi településekről kedvező autóbusz járatok teszik lehetővé az utazást. A déli szomszédos országokba közvetlen nemzetközi járatok is közlekednek.

Siófokról menetrendszerinti hajójáratok közlekednek a tavasztól őszig a Balatonfüredre és Tihanyba. A Balaton egyetlen révátkelője siófoki járáshoz tartozó Szántódrév (13 km-re a várostól) és  a szemközti Tihanyrév között található, ahol időjárás függvényében egész éven át a kompjáratok folyamatosan szállítják a gépjárműveket és utasokat. Az északi-parti Tihany községből 71-es úton a parti települések könnyen elérhetőek, valamint további összekötő utak csatlakoznak a háttértelepülésekhez, valamint Veszprémhez is, mely Siófokról a 710-es számú gyorsforgalmi úton is könnyen és gyorsan elérhető.