Holl Ferenc 1933. július 18-án született Siófokon. Az elmúlt évtizedekben az 1956-os forradalom eszméje és emlékei ápolásának szentelte életét. Értékes relikviákból álló gyűjteménnyel gazdagította a várost, törekedve arra, hogy a forradalom megítélése méltó helyet foglaljon el az utókor emlékezetében.

Holl Ferenc Siófokon született, 1956-ban a nemzet sorsát és történelmét formáló nehéz időkben sorállományú katonaként Budapesten szolgált. A forradalmárok oldalára állva részt vett a fegyveres utcai harcokban, példát mutatva bátorságból és hazaszeretetből. 1956 novemberében sebesülten tért vissza szülővárosába.

Holl Ferenc számos állami és külföldi kitüntetés tulajdonosa: Siófok Város Önkormányzata 2006-ban, az 56-os forradalom és szabadságharc 50-ik évfordulóján a Magyar Szabadságért ’56 – Siófok kitüntetéssel ismerte el 56-os tevékenységét, birtokosa továbbá az 1956-os Emlékéremnek, valamint a Dr. Nagy Imre és Király Béla által alapított Nemzetőr jelvénynek. A Prof. Dr. Király Béla által alapított Történelmi Nemzetőrség altábornagya, megalapítója, tiszteletbeli nagymestere a Stockbergi Németh Lovagrendnek, viselője a Máltai Lovagrend Nagykeresztjének. Ma, 78 évesen is ideje, energiája jelentős részét fordítja a még élő forradalmárok és azok leszármazottai összefogásának. Siófok Város Díszpolgára 2011-től.