A siófoki kertek története

Siófok, a parkok és virágok városa

Napjainkban

Siófok a kezdetektől bekapcsolódott a Virágos Magyarországért mozgalomba. 1996-ban első helyezést ért el, 1997-ben pedig az európai városok versengésében aranyérmes lett. Az önkormányzat napjainkban is igyekszik tenni azért, hogy a város méltó legyen korábban elnyert díjaihoz, még a lakosságot is bevonja és ösztönzi e cél elérése érdekében: A minden évben megrendezésre kerülő Virágosítási Versenyen indulhatnak intézmények, gazdasági társaságok és magánszemélyek is, a díjazott versenyzők pedig értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

Siófok város önkormányzata ma is fontos feladatának tekinti a kertek gondozását és végső soron a város szépítését. Ezt mutatják azok a munkálatok, amelyek az elmúlt években zajlottak a város szívében. Első lépésben a főtér déli része került felújításra, 2011-ben pedig a Víztorony közvetlen környezete újult meg teljesen. Siófok város önkormányzata nagy figyelmet fordított arra, hogy a megépült korzó tükrözze a város hangulatát, így a zöld területekre változatos egynyári virágágyásokat terveztek, ezzel is jelezve a kertjeiről híres város sokszínűségét.

A sok munka nem marad eredmény nélkül, Siófok napjainkban is a kertek és a virágok városa. Ezt bizonyítja, hogy nincs olyan Siófokon járt turista, akinek ne lenne legalább egy, a siófoki kertekhez kapcsolódó felejthetetlen élménye: A magas fák árnyékában berendezett játszótéren töltött délután, a parti sétányon tett romantikus séta naplementekor, a búcsúzás egy nyári szerelemtől a Vasútállomás előtti Millenium parkban és a Jókai parkban átvészelt forró nyári délutánok emlékei mind tele vannak bódító virágillattal, friss levegővel, zöld levelekkel. Talán ezért is szeretnénk, hogy Siófok örökké a kertek és virágok városa maradjon, így a városba visszatérve elég venni egy mély levegőt és már nem is kell kutatni az emlékeket, érezzük az illatukat!