Új sétanegyed a Fő utcától a Rózsakertig

2023.11.21. 18:09

Fő utca-Mártírok útja, Krúdy sétány, zsilip, Rózsakert, Nagystrand.

Elkészültek az új zsilipek, tavasszal megnyílik a terület a nagyközönség előtt. Tavaszra újul meg a park a Fő utca-Mártírok útja kereszteződésében, tavasszal fejeződik be a Rózsakert megújítása is a Nagystrand kerítéséig, a legkésőbb a Krúdy sétány elkészülte várható (a Sió partján a zsilipig, a hajóállomásig, a leendő új sétányról a nevéhez illően kitiltják az autóforgalmat), e beruházásnak a kiviteli tervei lehetnek készek a tavasz során, majd utána kezdődhet a beruházás.
Dr. Lengyel Róbert polgármester a Fő utca és a Mártírok útja sarkán tervezett fejlesztésről adott tájékoztatást. E szerint bár a Balaton Fejlesztési Tanács pályázati támogatását végül nem sikerült elnyerni, a képviselő-testület döntése nyomán mintegy 29 millió helyi adófizetői forintból (a piaci kivitelezési áraknál olcsóbban) elvégeztetik a beruházást a VÜT-tel, az önkormányzat új városüzemeltetési cégével. A munkaterületet a napokban veszik át, az átadási határidő 2024. április 30-a. Ahogyan az a kiviteli terven is látható, a burkolat és a zöldfelületek megújításán túl kerül a parkba új növényzet, új utcabútorok, árnyékoló, párakapu, közösségi pihenőtér, ivókút, kerékpártámasz.
A polgármester úgy fogalmazott: a Fő utcától a Krúdy sétányon át a Rózsakertig alakuló új sétanegyedre az utókor is büszke lehet majd.
...
Képünkön a megújuló park kiviteli tervei (Fő utca-Mártírok útja).