Megszűnik egy parkoló

2023.09.02. 17:25

Elad az állam: a Bahart ingatlanát Siófok központjában és a DRV területét az Ezüstparton.

 

Eladja a Bahart az egykori halászati telek nagy részét (a Vitorlás utcai körforgalomnál), melyet az utóbbi években a város bérelt a hajózási társaságtól és ingyenes parkolóként biztosított a helyieknek és a turistáknak. Erről született döntés a Bahart közgyűlésén. A szavazáson dr. Lengyel Róbert nemmel voksolt e telekeladásra, de ez nem akadályozta meg az értékesítésről szóló döntést. 88 százalék volt az igen voksok aránya – tájékoztatott a siófoki polgármester. Ismert, hogy a Bahart néhány éve állami többségi tulajdonba került, Siófok részvényhányada ma már csak 10 százaléknyi, a többi tóparti önkormányzat részesedése ennél is jóval kisebb.

„A siófokiak és az ide érkező nyaralók érdeke az lett volna, hogy maradjon a parkoló, a Bahart és a többségi tulajdonos állam érdekei azonban mások, ebben a helyzetben ezt csak tudomásul venni tudjuk – így Lengyel Róbert. – Az így keletkező nem kis parkolási problémákat pedig nekünk kell majd valahogyan megoldanunk.”

Nem csak parkoló szűnik meg, hanem a szabadstrandi terület is csökken: az Ezüstparton egy olyan DRV-ingatlant ver dobra az állami vagyonkezelő, amit eddig a város bérelt és szabadstrandként hasznosult.

 

...

 

Képünk a téli időszakban készült az egykori halászati telekről.