Fizet a kormánysajtó

2023.11.05. 11:30

Sérelemdíj, első fokon. 

Legújabban a kormányközeli Mediaworks által fenntartott, szebb napokat látott Magyar Nemzet elnevezésű napilap ellen nyert kártérítési pert dr. Lengyel Róbert polgármester, akiről tavaly nyáron azt írták, hogy biztonsági cége emberei bandákba verődve vegzálják a Petőfi sétány vendégeit. A helyreigazítást (se biztonsági, se más cége nincs és nem is volt) már korábban meg kellett tennie a lapnak, ez most már a kártérítési per, melynek során a budapesti bírósági tárgyaláson a bíró által beidézett cikkíró megnevezni nem kívánt siófoki hírforrásokra hivatkozott. A törvényszék első fokú ítéletében helyt adott a siófoki polgármester keresetének, megállapította a hazugságok tényét és 600 ezer forint sérelemdíj megfizetésére (plusz kamatok és perköltség), valamint levélben történő bocsánatkérésre kötelezte az újságot.

Mivel az ítélet még nem jogerős, nem tudni, épül-e valami Siófokon, s ha igen, akkor mi ebből a hazugságból is, korábban azonban már – ahogyan megírtuk – más kormányközeli sajtótermékek, mint a Ripost és a Pesti Srácok már fizettek a városnak kártérítést hasonló igaztalan „híradások” miatt, s abból újíttatta fel az önkormányzat a Széchenyi-emlékművet és körötte a kis parkot.

...

fotó:

A gyűlöletpropaganda siófoki mementójának is tekinthető Széchenyi-emlékmű és kis park a Széchenyi és Tanácsház utcák sarkán.