„Az Úrtól van segítségem”

2023.11.19. 18:02

Ismét adventi jótékonysági estet tart Siófokon a Reménység Alapítvány.

Siófok városa idei adventi jótékonysági estje 2023. december 9-én, 16.00 órakor lesz a
Kálmán Imre Művelődési Központban. A jótékonysági esten mindhárom támogatott család személyesen veszi át a részükre érkező összes támogatást. Idén is Kenyér Anikó képviselő asszony vállalta a rendezvény fővédnökségét. Vendégünk lesz a Dél-Balatoni Advent Kórus és a Ráckevei Kórus további előadókkal. Bati Zoltán, zeneiskolánk művészeti vezetője, vezényel.

Kiket is támogatunk idén?
Elena négy éves. Születése után pár nappal agyvérzést kapott, erős idegrendszeri sérülése alakult ki visszafordíthatatlan látássérüléssel. E kettő sérülése hátráltatja mozgásában illetve táplálkozásában is. A támogatást főképpen a sok kilométer miatt fiatalabb gépkocsi vásárlásra szeretnék fordítani, hogy tudják a kislányt fejlesztésekre szállítani.
Laura most egy éves. Születése után derült ki, hogy Apert-szindrómás. Ez egy ritka genetikai betegség, ami korai csontosodási zavart eredményez. A kislány élni akar és élteti a szüleit is. A koponyaműtétei a NEAK támogatásával Salzburgban valósulnak meg, ahol az első műtéten csavarokat is kapott, a második műtét november közepén lesz. Januártól készülnek az ujjak szétválasztására.
A Perczel gimis Evelint bő két éve autóbaleset érte. Az aktív, spotos lány súlyos testi és agysérülést szenvedett. 4 hónapig kómában feküdt. Majd a budakeszi Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben lassú fejlődésnek indult. Evelin akaratereje és kitartása mindig a vártnál több fejlődést eredményezett. Megtanult segítséggel újra járni, már lassan beszél.
A családok nevében is nagy örömmel vesszük felajánlását, támogatását. Ha bankszámlaszámra szeretne utalni, akkor a Reménység Alapítvány, K&H Bank 10201006-50285790-00000000. Közlemény: „Siófoki támogatás 2023.” Támogassa a családokat lehetőségeihez képest, és jöjjön a Kálmán Imre Művelődési Központba 2023. december 9-én 16.00 órára!

Tisztelettel a szervezők:

Benkő Tünde és Bánhidi Tibor