Az ország legszebb fekvésű 3x3-as kosárlabdapályája

2023.05.29. 11:01

Az U23-as női válogatott is itt járt. 

„Bátran mondható, hogy az ország legszebb fekvésű 3x3-as kosárlabdapályáját adtuk át, közvetlenül a Balaton partján” – mondta Vojtkó Pál, a Siófoki Kosárlabda Egylet elnöke, miután többek között a női U23-as válogatott bemutató mérkőzésével felavatták Siófok legújabb sportlétesítményét a Bakony utcai szabadstrandon, a Baross középiskola mögött.

„A 3x3-as kosárlabdát egy palánkra játsszák három fős csapatok, a szabályai majdnem azonosak az alapsportágéval – magyarázta Vojtkó Pál. – Népszerűsége éppen az egyszerűségében rejlik, a világon nagyon népszerű a szabadtéri kosárlabdázás, ma már 3x3-as világversenyeket is rendeznek. Reméljük, itt Siófokon is sokan használják majd ezt a három egymás melletti pályát, melynek kialakításához kosárlabda-egyesületünk (mely a hajdani kosárlabdázóknak biztosít sportolási lehetőséget) nyert el 15 millió forintos támogatást az országos szövetségtől. Ezt helyi cégek és magánszemélyek összesen 5 millió forintos adománya egészítette ki 20 millióra. A pályaépítést és az adakozást Cseresznyés Ferenc és Gerencsér Szabolcs koordinálta.”

A megnyitó tornához a siófoki önkormányzat biztosított támogatást - Juhász Attila tanácsnok is köszöntötte a sportolókat, a siófoki csapatban is hosszú éveken át játszó Vojtkó Pál pedig annak a reményének is hangot adott: bízik benne, hogy sikerül hosszú távon is megőrizniük az új pálya épségét, ami persze elsősorban a használóin múlik…

A Nagystrandon ezzel egyidőben négy strandröplabdapályát épített a Siófoki Strandröplabda Egyesület.

...

További képek a Siófoki Hírek Facebook-oldalán:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=...