Élmények szeretettel...

 

1976. június 5-én hosszú várakozás után végre megszülettünk. Dél-balatoni Kulturális Központként a város és a térség legnagyobb közművelődési intézménye lettünk. Otthona számos egyesületnek, tánccsoportnak, szakkörnek, kiállításnak, klubnak, előadásnak, irodalmi estnek, tanfolyamnak. 2007-ben nagy megtiszteltetés ért bennünket és felvehettük városunk híres szülöttének, Kálmán Imrének a nevét.

Az intézmény a város és a régió közművelődési és kulturális szolgálatát látja el. 482 férőhelyes, légkondicionált, forgószínpados színházteremmel, táncteremmel, közösségi termekkel és kiállítótérrel rendelkezik. Az épületben működik a Teátrum kávéház is. A kulturális központ egész évben alkalmas színházi előadások, operett-előadások, folklórműsorok, könnyű- és komolyzenei koncertek, táncszínházi előadások, irodalmi estek, családi programok, kézműves foglalkozások és szakkörök, közösségi és közművelődési rendezvények, ismeretterjesztő előadások és konferenciák, valamint fotó-, ipar- és képzőművészeti kiállítások megrendezésére.

 

2016-ban Minősített Közművelődési Intézmény Címet adományozott az Emberi Erőforrások Minisztériuma a kulturális központnak. A miniszteri elismerést 2017. január 22-én a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Pesti Vigadóban szervezett díszünnepségen Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár úr és Závogyán Magdolna kultúráért felelős helyettes államtitkár asszony adta át Takács Sándor nyugalmazott igazgató úrnak és Isó Edina igazgatónak.

 

Igazgató: Kiss László

Honlap: https://muvelodesikozpont-siofok.hu/