Élmény a sorok között

 

 

A siófoki könyvtár 1947-től, az alapításától folyamatosan bővíti szolgáltatásainak körét, állományát. Közel 200.000 dokumentum (könyv, folyóirat, hangzó- és elektronikus dokumentumok) mellett szolgáltatások széles körével, tájékoztatói tevékenységgel, helytörténeti gyűjteménnyel, számítógép- és internethasználati lehetőséggel, színes programokkal várja az információszerzésre, ismeretek gyarapítására vagy éppen a kikapcsolódásra vágyó beiratkozott és leendő olvasóit, látogatóit.

Intézményünk könyvgyűjteményét, folyóirat-gyűjteményét, médiatárát, Helytörténeti Gyűjteményét és digitális állományát folyamatosan gyarapítja az újonnan megjelenő vagy begyűjtött dokumentumokkal, az olvasói igényeket figyelembe véve. 

Gyermekrészlegünk a gyermek és ifjúsági korosztály számára színes állományunk mellett könyvtárhasználati és tematikus könyvtári foglalkozásokat, változatos gyermekprogramokat szervez egész éven át. 

Helytörténeti állományunk siófoki és balatoni vonatkozású kötetekkel, folyóiratokkal és egyéb dokumentumokkal rendelkezik. A gyűjteményhez több hagyaték is hozzátartozik, melyek audiovizuális és tárgyi anyagokat is tartalmaznak. Gyakran rendezünk kiállítást gyűjteményi darabjainkból, és a helytörténeti kutatásokat is segítjük.

 

A Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett rendezvénysorozat keretében az Országos Széchényi Könyvtárban átvehettük a Kulturális és Innovációs Minisztériumtól a Minősített Könyvtár címről szóló miniszteri oklevelet és táblát. Az átadón elhangzott laudációnk: „Minősített Könyvtár Cím viselésére elismerést nyert a siófoki Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet, Könyvtár és Kálmán Imre Emlékház, amely a minőségirányítás iránt elkötelezett vezetővel és az innovációra, megújulásra kész könyvtárosaival tudatosan, a használói elvárások mentén fejleszti szolgáltatásait. Kiemelkedő a munkatársak összetartása, egymás iránti tisztelete és céltudatossága. Szervezeti értékrendjükben a használóközpontúság mindenekfelett áll.”

A Minősített Könyvtár címet öt évig, azaz 2027 végéig viselhetjük. Köszönjük a munkát és a támogatást munkatársainknak, fenntartónknak: Siófok Város Önkormányzatának, együttműködő partnereinknek, és nem utolsó sorban olvasóinknak, látogatóinknak, akik bizalommal és szeretettel fordulnak hozzánk.

Cím: Siófok, Fő tér 2/a

Igazgató: Lőcser Edit

Honlap: https://www.konyvtar-siofok.hu/

Elérhetőségek:

Adminisztráció, kölcsönzések:

Tel.: 84/506-598 (1-es menü)

help@konyvtar-siofok.hu


Olvasószolgálat, tájékoztatás:
Tel.: 84/506-598 (2-es menü)
tajekoztatas@konyvtar-siofok.hu

Könyvtárközi kölcsönzés:
konyvtarkozi@konyvtar-siofok.hu

Gyermekrészleg:
Tel.: 84/ 506-598 (3-as menü)
gyermekkonyvtar@konyvtar-siofok.hu

Nyitva tartás:
Felnőttrészleg
Hétfő - Szerda - Csütörtök - Péntek: 9-18
Kedd: Zárva!
Szombat: 8.30-13.30

Gyermekrészleg:
Hétfő - Szerda - Csütörtök - Péntek: 13-18
Kedd: Zárva!
Szombat: 8.30-13.30