Siófoki Szakképzési Centrum Baross Gábor Szakgimnáziuma És Szakközépiskolája

Siófoki Szakképzési Centrum Baross Gábor Szakgimnáziuma És Szakközépiskolája

A Siófoki Szakképzési Centrum Baross Gábor Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában jelenleg 500 diákunk számára a legmagasabb technikai színvonalon biztosítjuk a piacképes, elméleti és gyakorlati szaktudás elsajátításának lehetőségét. Magas szintű szakképzésünk elismeréseként 2009-ben SKIK Minőségi Díjat, 2010-ben Dél-Dunántúli Minőségi Díjat nyertünk, 2013-ban Somogy Szakképzéséért Díjjal tüntették ki iskolánkat; pedagógusaink és tanulóink számos kitüntetéssel, országos szinten is kimagasló eredménnyel öregbítették intézményünk hírnevét.


Tanulóinkat iskolaépületünkben – mely Siófok széplaki városrészében, az Ezüstparton, közvetlenül a Balaton partján áll – XXI. századi, új, interaktív táblákkal és LCD televíziókkal felszerelt, modern tantermek, szaktermek, környezetvédelmi, nyelvi és informatikai laborok, valamint könyvtár, stúdió és sportpályák várják. Központi Képzőhelyünkön a közelmúltban 370 millió Ft értékű eszközfejlesztésre került sor, így diákjaink az öt, csúcstechnológiával felszerelt tanműhelyben professzionális eszközök segítségével sajátíthatják el a szakmákat.
Iskolánk kiemelt programjai közé tartozik a Strandfoci Bajnokság, a Baross Kupa, a Baross-nap, az Egészségkör Kerékpáros Túranap, a Gyalogos Teljesítmény Túranap, az elsősavató, a szalagavató, a ballagás. Ezen kívül a diákok tanulmányi, szakmai és sportversenyeken, bajnokságokon, egészségnevelési rendezvényeken, osztálykirándulásokon, kulturális programokon, interaktív bemutatókon vehetnek részt. Tanulóink futballozhatnak, karatézhatnak, önkéntes munkaként Nyimben, a somogyi faluban – melyet örökbe fogadtunk – a rászorulók mindennapjait könnyíthetik meg munkájukkal.


Pedagógusaink a természeti és épített környezetük védelmére, óvására nagy gondot fordítanak, ezért környezetbarát intézményként két nemzetközi projektben, a GLOBE és BISEL programban végeznek a gyerekek segítségével fontos méréseket, mellyel tanulóink aktívan hozzájárulnak az őket körülvevő, páratlanul szép környezet – a Balaton és a Töreki Természetvédelmi Terület – értékeinek megóvásához. Munkájukban az új automata meteorológiai mérőállomás és a Balatonra néző webkamera nyújt segítséget.