„Negyven év után javult az életminőségünk”

2024.06.03. 11:07

A csapadékvíz-elvezetés után most a két legkritikusabb állapotú utca kapott szilárd útburkolatot. 

Nyári Endre szerint negyven évet kellett várniuk arra, hogy javuljon az életminőségük – generációk nőttek fel porban, sárban, a 2014-es nagy esőzéskor víz alá kerültek a porták. Két éve a csapadékvíz-elvezetés készült el a délkeleti városrészben (520 millió forint önkormányzati önerő és 200 millió forint állami támogatás révén), most pedig nettó 27 millió helyi adófizetői forintból szilárd burkolatot kapott a két legkritikusabb állapotban lévő utca, a Rét és az Alsó. A tavalyi közmeghallgatáson a két utca lakói kérték, hogy végre ők is kapjanak szilárd burkolatú utat – akkor erre ígéretet is kaptak a polgármestertől.

Ilyen fejlődés itt tényleg nem volt vagy 40 éve – mondta a Siófoki Híreknek Bachmann Péter. – Azt mondta a polgármester, hogy ha vigyázunk az új útra, akkor később még járda is lesz. Igyekszünk…”

Szerintem jó lett – mutatott az elkészült útra Nyári Gyula. – Azt reméljük, minden ugyanúgy folytatódik, mint az elmúlt években. Ez tetszik nekünk. Jöhet majd az a járda…”

A Rét és Alsó utca pormentesítése is azzal a technológiával készült, mint az új fokihegyi utcák esetében. A kivitelező a budapesti TubiHani Kft. volt.