Galerius: jöhetnek az ajánlatok

2024.04.23. 21:22

Az első jelentős mérföldkő. 

A napokban megjelenik a közbeszerzési pályázat a kivitelező kiválasztására, ez az első jelentős mérföldkő a Galerius-felújítás felé vezető úton – jelentette be Kósz Ágota, a Balaton-parti Kft. ügyvezetője azon a fórumon, melyen a fürdőfelújítást megelőző online lakossági felmérés eredményeit ismertették a városházán. Június-júliusban lehet eredményhirdetése, ezzel együtt győztese a pályázatnak, majd 10-12 hónapos kivitelezés és az engedélyezési eljárás után 2025 őszére lehet reálisan tervezni a fürdő megnyitását.

A beruházáshoz szükséges pénz (1,8 milliárd forint) rendelkezésre áll, hangsúlyozta dr. Molnár Anita alpolgármester, továbbá cáfolta azt a vélekedést, hogy a csaknem 20 évvel ezelőtti kivitelezés hibái mellett azért is kellett bezárni lassan három éve a Galeriust, mert a város nem költött rá. Az alpolgármester egy 2018-as és egy 2019-es képviselő-testületi döntést idézett, miszerint a fürdő vezetőjének kérelmére előbb 51, majd 52 millió forintot biztosított e célra a város. Egy érdeklődő kérdésére (mi lesz, ha az építkezés közben kiderül, hogy nem elég az 1,8 milliárd forint) Völgyi Lajos, a képviselő-testület pénzügyi bizottságának elnöke (Becsülettel Siófokért Egyesület) azt válaszolta: ez esetben is találnak megoldást, mert a testület határozott célja a fürdő újranyitása. Balázs János projektmenedzser azt mondta: bizonytalansági tényező, hogy nem új fürdő épül, hanem a régit újítják fel, ez kockázatot is jelent, de a költségek tervezésénél ezzel is számoltak…

...

A lakossági felmérést végző cég képviselője elmondta: az 1190 online válaszadó jelentős érdeklődést mutat, Siófokon tehát a figyelem középpontjában áll a Galerius fürdő. 

...

Részletek a felmérés eredményéről a Balaton-parti Kft. honlapján:

https://balaton-parti.hu/galerius-aktualis/