A diákolimpia siófoki gólkirálya

2023.07.30. 21:13

Cipó a Bayern München középpályáját nézte ki magának. 

Siófok, Videoton, Fradi, Bayern München – határozott elképzelése van Csák Cipriánnak a jövőről. A 13 éves kis futballista persze még csak a második állomásnál, a Videotonnál tart, fél éve igazolt át Fehérvárra a Siófoki Bányásztól. S első komoly egyéni sikereként a siófoki Vak Bottyán iskola csapatának tagjaként gólkirály lett a megyebajnokok országos diákolimpiai döntőjén, Kaposváron, ahol tizennyolc gólt rúgott hét meccsen. Édesapja Csák Tamás is futballozott korábban a Siófokban, majd lányai, a triatlonozó Panna és Virág edzője lett, Panna már olimpiai kerettag volt, amikor egy betegség miatt abba kellett hagynia a sportolást.

„Cipó is kemény gyerek, reggel van úgy, hogy mire benéznék a szobájába, már elment az erdőbe futni – így Csák Tamás. – Kondizni is jár Hamál Dávidhoz és persze a fociedzésekre a Videotonhoz.”

Ciprián is középpályás, akár csak valaha az édesapja volt. „Centerként kezdtem, de a középpályát találták ki számomra, ott tudom elképzelni magam később is.” Gondolkodás nélkül feleli, hogy „a Fradi akadémiájára mennék, egyébként Bayern a kedvenc csapatom, egyszer ott szeretnék játszani a középpályáján, Musiala mellett, aki még csak 19 éves, tehát ott érhetem.” Azt már édesapjától tudjuk meg, hogy a fociakadémiák már most vinnék, de még „nem adja”, majd csak a nyolcadik osztály után. Egyelőre tehát a Vidiben fejlődik, ahogyan Ciprián mondja, „Siófokon egy korosztállyal idősebbek között játszottam, itt most a velem egyidősekkel, és sokkal inkább az egyéni játék dominál, ami viszont nekem a gyenge pontom, de legalább tudom fejleszteni és máris úgy érzem, hogy javulok…”

A munkásjáratok mintájára buszokkal szedi össze a kis futballistákat a Videoton, Siófokról és környékéről is, ez Csák Tamás szerint – aki legkisebb gyermekét is edzette a Bányász trénereként – súlyos problémákat vetít előre, mert egyre kevesebb gyerek akar futballozni, egyáltalán, sportolni. A kis gólkirály a kevesek egyike, aki egyébként nem mellesleg kitűnő tanuló is a Vak Bottyánban.

 

F. I.