2024. július 16. kedd 21.00
Veres 1 Színház
Böhm György – Korcsmáros György - Pásztor László – Jakab György – Hatvani Emese
Szép nyári nap - A Neoton musical
Kálmán Imre Szabadtéri Színpad, Jókai park 5.
A Szép nyári nap címû musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építõtáborban, amelyik közel van a jugoszláv határhoz. Ennek fontos szerepe van a történetben. A humorral és iróniával átszõtt musical szereplõi fiatalok, akik „önként” vállalták a nyári melót. A táborparancsnok Tóth Antal a Szovjet-Magyar Barátság TSZ paradicsom-feldolgozó melléküzemágának vezetõje, helyettese Kovács Jenõné, azaz Panni néni, az orosz tanárnõ. Juli, Panni néni KISZ-titkár lánya, beleszeret a frissen érettségizett Varga Péterbe, aki szociológusnak készül. Péter édesapja 56 után disszidált. A két különbözõ neveltetésû fiatal szerelmét sokan nem nézik jó szemmel. Az építõtábor többi lakója is pesti tinédzser, akik ezeken a szép nyári napokon teszik azt, amit minden fiatal, vagyis dolgoznak, szórakoznak, összevesznek, kibékülnek, szerelmesek lesznek, de legfõképp énekelnek és táncolnak a máig népszerû Neoton slágerekre. Kell, hogy várj, Kétszázhúsz felett, Santa Maria, Don Quijote, Pago Pago, Ha szombat este táncol, Tini-dal, Holnap hajnalig és még sok más dal is elhangzik az elõadásban. A Neoton dalok mind a mai napig nem hiányoznak egyetlen valamirevaló házibuliból sem – korra való tekintet nélkül!
Tervezett szereposztás:
Varga Péter – Mechle Christian / Cseh Dávid Péter
Kovács Juli – Holczinger Szandra / Gadó Anita
Sanya – Vincze Márton
Ria – Csáki Edina
Öcsi – Krajnik-Balogh Gábor
Margó – Bajor Lili
Panni néni – Janza Kata / Náray Erika / Fésûs Nelly
Tóth Antal – Harna Péter
Rózsika – Zorgel Enikõ
Kovács Jenõ – Janik László
Tészabó – Pál Tamás
A Pesti Mûvésznõ – Fésûs Nelly / Falusi Mariann / Márkus Judit
Rendezõ: Böhm György Jászai- és Nádasdy Kálmán-díjas
A produkcióban elhangzó minden dal Pásztor László, Hatvani Emese, Jakab György szerzeménye. Kivételt képez a „Kell, hogy várj” címû dal, amely Pásztor László és S. Nagy István közös szerzeménye, a „Sandokan, Sandokan” címû dal Guido & Maurizio De Angelis szerzeménye.
„A SZÉP NYÁRI NAP - NEOTON MUSICAL elõadását a Szerzõi Jogosultak különleges engedélyével az INTERSCENA Mûvészeti Ügynökséggel kötött megállapodás teszi lehetõvé”
Jegyárak 2024. június 15-ig:
I. szektor: 9.900 Ft
II. szektor: 8.900 Ft
III. szektor: 7.000 Ft
Jegyárak 2024. június 16-tól:
I. szektor: 10.900 Ft
II. szektor: 9.900 Ft
III. szektor: 8.000 Ft
Jegyek kaphatóak minden hétköznap 12:00 -18:00 óra között a Kálmán Imre Művelődési Központ jegypénztárában, illetve a jegy.hu oldalon: