Kiemelt nívódíj a Balatonnak

2023.11.04. 19:44

„Szintet léptünk, történelmet írtunk” – mondta Tamás Lóránt, a Balaton Tánc Egyesület elnöke. 

Kiemelt nívódíjat érdemelt ki a Balaton Táncegyüttes a Néptáncosok Területi Bemutató Színpada, Siófoki Minősítő Fesztivál elnevezésű táncos rendezvény keretében a Kálmán Imre Művelődési Központban, ahol a zsűri és a nézők a Balatonon kívül az egri Lajtha László Néptáncegyüttes és a komlói Pöndöly Néptáncegyüttes műsorát is láthatták. „Nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen minősítőt Siófok rendezhet, ebben benne van együttesünk munkája, jó híre is” – mondta a Siófoki Híreknek Tamás Lóránt, a Balaton Tánc Egyesület elnöke. A minősítő fesztivált dr. Lengyel Róbert siófoki polgármester nyitotta meg, azt hangsúlyozva: a város kiemelten támogatott kulturális együttese a Balaton.

A Balaton sokat fejlődött, mára a siófoki helyszín is ideális, ennek köszönhetően hoztuk ide ezt az országos jelentőségű minősítőt, azzal a céllal, hogy szakmai értékelésünkkel segítsük az együttesek fejlődését” – mondta lapunknak dr. Diószegi László, a zsűri és a Martin György Néptáncszövetség elnöke.

A balatonosok Visszhang című műsorukkal minősültek. „Nagyon magas pontszámokat kapott együttesünk, mely ezzel a minősítéssel szintet lépett, történelmet írt – számolt be az értékelésről Tamás Lóránt. – A jelenlegi minősítési rendszer bevezetése óta ez a legmagasabb elismerésünk, ahogyan a zsűrielnök fogalmazott, immár az országos szintű együttesek közé várják a Balatont. Az biztos, övék a jövő, páratlanul fiatal művészeti vezetőkkel, Fodor Jankával és Csuti Péterrel.”

Az idén 60 éves Balaton két jubileumi előadást is tart: december 8-án és 16-án.

 

F. I.

 

További képek a Siófoki Hírek Facebook-oldalán:

 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0ztFxpWp8C2Ru7GajJgtMogaTkMQGJrbFQAes14D97Zs3zu6Awcb8xAF2btUF38Hkl&id=100024924971646