Virágos Magyarország: Siófok különdíjas

2023.11.26. 22:33

A Belügyminisztérium „Virágos önkormányzatért” díjának nyertese Siófok. Köszönet a „hősöknek” – mondta dr. Lengyel Róbert polgármester.

Az idei jubileumi, harmincadik Virágos Magyarország verseny szakmai zsűrije, ahogyan megírtuk, augusztusban járt Siófokon és szemlélte meg egybek között a Fő teret és környékét, a Foki-hegyi lakótelepet, a körforgalmakat, a Szépvölgyi utcai temetőt, a töreki természetvédelmi területet, a szabadtsrandokat, a Jókai parkot és a Rózsakertet. Minden korábbinál több, közel 400 település mérettette meg magát és a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiírt versengés díjkiosztóját a napokban tartották Budapesten, az Eiffel Műhelyház dísztermében. A fődíjat négy kategóriában osztották ki. Dr. Lengyel Róbert siófoki polgármester a Belügyminisztérium Virágos önkormányzatért díját vehette át a 30 ezer fő alatti települések kategóriájában Dukai Miklós belügyi államtitkártól, a díszoklevél megfogalmazása szerint „a 2023. évi Virágos Magyarország versenyen nyújtott kimagasló teljesítményért.” A díszoklevél mellé Zsolnay-váza és 100 ezer forint értékű kertészeti vásárlási utalvány is járt.

Közös siker – értékelte a virágos versengés különdíját Lengyel Róbert, hozzátéve: a városvezetés biztosította a rávalót a városszépítéshez az adófizetők pénzéből, kellettek hozzá a városháza városüzemeltetési osztályának munkatársai, külön is Bukta Zsuzsanna városi főkertész, valamint a virágosítást eddig végző Siókom vezetői, Kerekes Roland és Jámbor Tímea, s az alvállalkozó cégek. Az igazi hősök azonban a polgármester szerint azok, akik a Siókom, vagy valamely alvállalkozó cég dolgozóiként, vagy önkormányzati közmunkásként a két kezükkel kapáltak, metszettek, virágosítottak, füvet nyírtak, szemetet szedtek, locsoltak a kánikulában, vagy tették a dolgukat hideg szélben, csepergő esőben is. S az elismerés méltó születésnapi ajándék is az 55 éves városnak és minden egyes polgárának.

...

Képek a díjkiosztóról és az augusztusi zsűrizésről.

...

A polgármester posztja:

 

https://www.facebook.com/Dr.Lengyel.Robert/posts/pfbid02LP99wj1Cy6HZqHGAUg3UKH7iuvw9atNdbcqE4nb5Lmrj8g8RvTfUdj1CTZTmQubkl