Siófok55 Városnap

2023.11.15. 09:09

Siófok várossá válásának 55. évét ünnepeljük. 

55 éve város Siófok!

Siófok55 Városnap keretében színes és tartalmas program kavalkáddal ünnepel Siófok november 30. és december 3. között


Idén ünnepli 55 éves várossá válási jubileumát Siófok városa, ahol idén Varga Imre szobrászművész születésének 100. évfordulója és a Balaton Táncegyüttes 60. születésnapja is színesíti az évfordulós programsorozatot. Új kiállítótérrel, színes rendezvényekkel és december első hétvégéjén fergeteges születésnapi Siófok55 Városnapi forgataggal vár minden érdeklődőt Siófok.
2023. november 30. és december 3. között szervezi meg Siófok városa az egyedülálló és nagyszabású 4 napos Siófok55 Városnap esemény kavalkádot, ahol emléket állítunk a múltnak, a helyi lakosokat bevonva ünnepeljük a jelent, üzenünk a jövőnek. Színes kulturális és szabadidős programokkal, díjátadásokkal, ünnepi pillanatokkal, civil szervezetek és testvérvárosok bevonásával töltjük meg Siófok központját. Az adventi hangulattal teli estéket helyi zenekarok, a Bagossy Brothers Company, valamint Szekeres Adrien adventi koncertjeivel koronázzuk meg.
Siófok Fő tere adventi fényárba borul az esemény kezdetére, ahol modern fényinstallációk, fotópontok, óriás adventi koszorú, új betlehem és az Aranycsengő Adventi Vásár varázsolja a látogatókat ünnepváró hangulatba a Víztorony körül.
A helytörténet és kulturális emlékezet témaköréhez is illeszkedő, négy napos rendezvénnyel Siófok várossá válásának 55. évfordulóját ünnepeljük. Ennek keretében több, a városhoz kötődő alkotóművész és szervezet aktuális jubileuma is kihangsúlyozásra kerül, különböző művészeti és kulturális események - kiállítás megnyitó, Varga Imre100: 50 vers 50 grafika könyvbemutató, Balaton Táncegyesület néptáncelőadás, Apáti50 jubileumi koncert - tolmácsolásában.
A hatvanéves Balaton Táncegyüttes, a negyven éve elhunyt tanárukra, Együd Árpádra emlékezik műsorával. Az ötvenéves Apáti Dixieland Band Kossuth-díjjal kitüntetett tanítványai jubileumi koncerten köszöntik meg az együttes vezetőtanárát, Apáti Jánost. Ünnepélyes keretek közt zajlik december 1-én, pénteken a Jó tanuló, jó sportoló díjak és a városi elismerések, közte a díszpolgári cím 2023. évi átadása.
Az 55 éves jubileum emlékére ünnepélyes faültetés, óriástorta, Siófok55 kvízjáték, városismereti interaktív séta és időkapszula elhelyezés is színesíti a programot. A Víztorony és kiállítóterei, a Kálmán Imre Emlékház nyitvatartási időben ingyenesen látogatható a Városnapi hétvégén. December 2-án este animációs lézershow keretében elevenedik meg Siófok múltja és jelene a város központjában.
Az esemény kivételes lehetőség Siófok városának, hogy bemutassa minden arcát, színes kulturális és épített örökségét, összehozza a generációkat, a lakosokat és látogatókat, tisztelegjen a múlt előtt, értéket teremtsen a jövő generációinak, 4 eseménydús napba sűrítve Siófok esszenciáját.

Programok részletesen: https://muvelodesikozpont-siofok.hu/siofok55/

A Siófok55 Városnap a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program támogatásával valósul meg.