Nincs változás a fizetőparkolásban

2024.05.21. 15:27

A helyiek 50 százalékos kedvezménnyel parkolhatnak. 

NEM VÁLTOZTAK IDÉN A PARKOLÁSI DŐSZAKOK ÉS DÍJTÉTELEK SIÓFOKON!

Május 15. és szeptember 15. között az előző évivel megegyező tarifák érvényesek a nyár fővárosában, igénybe vehető helyi lakos kedvezmény, online jegyvásárlási lehetőség és előre megváltható akár 3 napos jegytípus.

Ellentétben az interneten keringő információkkal 2024-ben sem változtak a parkolási díjak és a díjfizetési zónák/időszakok Siófok város egész területén! A belvárosban 2022 márciusa óta ugyanaz a díjszabás és fizetési időszak érvényes a Balaton parti városban. A vízparti területen 2023-ban vezette be a városvezetés a kiemelt díjzónát a turisztikailag frekventált helyeken és időszakban, ahol az idei évben is ugyanaz a díjszabás érvényes.


2024. május 15-től a nyári szezon díjköteles időszaka és tarifái léptek életbe a Siófok Város Önkormányzata által üzemeltetett díjköteles várakozási területeken. A város területén található összes díjköteles várakozási zóna 24 órában üzemel, azaz 0 -24 órában parkolójegyet kell váltani. Ez érinti a belvárosi területeket, illetve a vasúttól északra található Balaton-parti fizető parkolókat is.


Az idei évtől a városban üzemelő parkolóautomaták közül még több eszközön lehetséges a bankkártyás fizetés és az összes díjzónában lehetséges az applikáción keresztüli digitális vagy SMS alapú parkolás indítás.


A város parkolási rendelete alapján, ünnepnapokon a város teljes területén ingyenes a parkolás, így például Pünkösd vasárnap és hétfőn vagy augusztus 20-án.


 A nyári szezon idején, május 15-től szeptember 15-ig a  várakozási díj a kiemelt díjövezetben 600.-Ft./óra, I. díjövezetben 480.-Ft./óra a II. díjövezetben 360.-Ft./óra a díj a jelenleg hatályos Parkolási rendelet előírásai szerint. A legrövidebb várakozási idő 15 perc, azon túl nincs időkorlát.


Érdemes a tervezett nyaralás, hétvégézés előtt a https://eberlet.mininform.hu/siofok/site/login weboldalon regisztráció nélkül, online
fizetéssel napijegyet (3.600.-Ft) vagy 3 napos jegyet (7.200.-Ft.) vásárolni, így előre, kényelmesen és kedvezményesen megváltható a parkolójegy Siófok város területére.


A siófokiak –regisztrációt követően- a jegyárból 50% kedvezményt tudnak érvényesíteni, ha jegyüket elektronikus úton veszik, valamint a siófokiak –regisztrációt követően- 20.000 Ft + áfa áron a II. díjzónában, 40.000 Ft+áfa áron az I.-II. díjzónában érvényes éves bérletet is válthatnak.


A Balaton partján több város rendelkezik hasonlóképp a nyári kiemelt időszakokban, sőt egyes parti városok egész évben alkalmazzák az éjjel-nappali fizetési kötelezettséget a legfrekventáltabb parkolóikban.


A díjövezetek elhelyezkedéséről a parkolóknál kihelyezett táblákon, az automatákon elhelyezett matricákon, illetve a https://siofok.hu/parkolasi-rend oldalon tudnak tájékozódni.

További részletek a www.siofok.hu oldalon: https://siofok.hu/parkolasi-rend