Ismét Siófoké a nyár fővárosának kulcsa

2024.05.18. 16:45

Ezúttal a németországi testvérváros, Waldheim polgármestere adta át jelképesen siófoki kollégájának.

Látványos, ezúttal a korábbiaknál hosszabb, a Fő tértől a Nagystrandig tartó felvonulással – melyben a városvezetőkön, civileken és a testvérvárosi küldöttségeken kívül ott volt az Országos Ifjúsági Néptánctalálkozó mintegy száz résztvevője is – jelezte Siófok: ha pünkösd, akkor a hagyományoknak megfelelően szezonnyitó. Idén a Zákonyi Ferenc-emléktábla megkoszorúzása után Németh Sándor színművész, ismert operettista, az Operettszínház hajdani igazgatója kapta a Kálmán Imre Emlékplakettet. A 82 éves művész még táncra is perdült egy korábbi emlékplakettessel, Teremi Trixivel Kálmán Imre szobra előtt. A felvonulást a vasasi Bányász Fúvószenekar vezette, a Plázs ez alkalommal felavatott új színpadán pedig Stefan Ernst waldheimi polgármestertől vette át a nyár fővárosának kulcsát dr. Lengyel Róbert siófoki polgármester. A négynapos siófoki ünnepségsorozatra négy testvérvárosból érkezett küldöttség; a németországi Waldheim mellett a horvátországi Porecsből, az észtországi Pärnuból és az erdélyi Gyergyószentmiklósról.

Lengyel Róbert, valamint Witzmann Mihály országgyűlési képviselő mondott szezonköszöntőt, majd kihirdették: a Siófok Turizmusáért Díjat 2024-ben a Kálmán Imre Szabadtéri Színpad kapta, az elismerést Kiss László művelődésiközpont-igazgató vette át. A Varga Imre Művészeti Díjra pedig Teleki Miklós zongora- és orgonaművészt találta érdemesnek a siófoki képviselő-testület.

Az új helyszínen, a Nagystrandon egészen hétfőig tart a Pünkösdi Szezonnyitó programsorozata.

...

További képek a Siófoki Hírek Facebook-oldalán:

 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02oMM4YkJLP1kLRKPB1NQs7ChQmXG6gsqcFvAWTsUDqfS9k4mZUdNmHebjpWfPfWS5l&id=100024924971646