GasztroFok 2023

2023.08.31. 13:55

Őszi kulináris összefogás Siófokon.

GasztroFok

Az idei siófoki őszi időszak újdonsága október végén a GasztroFok kulináris összefogás, mely a térség gazdag bor és gasztronómiai palettájának bemutatását, körbekóstolását tűzte ki célul egészen

Széplaktól-Sóstóig, Kilititől-Szabadiig, bevonva a helyi termelőket, szolgáltatókat. A GasztroFok név és brand létrehozásával célunk, hogy az egész térségre kiterjedjen az összefogásunk, nemcsak Siófok belvárosára, hanem akár 20-30 km vonzáskörzeten belülről igyekszünk minél több vendéget megszólítani, illetve akár Siófok közelében levő helyeket is jobban megismertetni. A kezdeményezés nyitott arra, hogy minden minőség iránt elkötelezett vendéglátóhely, gasztro szolgáltató vagy termelő csatlakozzon. A város által a 2023 őszén elindítani kívánt GasztroFok összefogás szakmai hátterét a Balatoni Kör és a Krúdy Gyula Szakképzési Centrum garantálhatja hosszabb távon. Első közös rendezvényünk október utolsó hétvégéjén lesz: GasztroFok – Kulináris körút Siófokon, október 27-29. A kezdeményezés ideje alatt a Fő téren egy infóponton megjelenik a GasztroFok brand és térképpel hostess magyarázza el az érdeklődőknek, hogy ez nem egy szokványos fesztivál, hanem gasztrotúra koncepció, mely révén élményszerűen be lehet járni a térség legnívósabb helyeit, végig kóstolva a hétvégére készült különleges étel-ital ajánlataikat.

A szolgáltatók ingyenesen csatkakozhatnak szeptember 15-ig. További információk: Mihalovics Dóra Kommunikációs és Turisztikai Irodavezető, 84/504-162.

ONLINE CSATLAKOZÁSI ADATLAP: https://forms.gle/EeGEvmK3w9qpKd2c7