Galerius-hitel: jól gazdálkodik, ezért kapott kormányengedélyt Siófok

2023.12.22. 16:04

A 2024-es esztendő legnagyobb projektje a fürdő felújítása, fejlesztése lesz. 

Közös vacsorával búcsúztatta az óévet és köszönte meg dolgozói ez évi munkáját a Balaton-parti Kft. Az önkormányzati társaság összejövetelén is kiemelte Kósz Ágota ügyvezető: a 2024-es esztendő legnagyobb projektje a Galerius fürdő felújítása, fejlesztése lesz.

A napokban eldőlt az is, hogy a kormány engedélyt adott Siófok városának arra, hogy cége, a Balaton-parti Kft. hitelt vegyen fel a Galerius-beruházáshoz. A Belügyminisztérium – tájékoztatott dr. Lengyel Róbert polgármester – a jól gazdálkodó önkormányzatoknak adta meg a hozzájárulást és Siófok egyedüli nem kormánypárti vezetésű településként kapta ezt meg.

Amint ismert, a fürdőt két éve mintegy 15 évnyi működés után azért kellett bezárni, mert az épület állapota a balesetveszélyességig leromlott.

A polgármester hangsúlyozta: a 600 millió forintos hitelt csak akkor veszi fel a kft., amennyiben ingatlanértékesítésből nem tudja a város előteremteni a felújításhoz még hiányzó 900 millió forintot (állami turisztikai pályázaton ugyanekkora összeget nyert el a Balaton-parti Kft. a Galerius-projektre). „Ebből a célból hirdettük meg eladásra a Thanhoffer-villát, amennyiben ez sikerül, akkor az árát a Galerius-fejlesztésre költjük – így Lengyel Róbert. – Ha fel is kéne venni a 600 milliós hitelt (amit ez esetben a város költségvetéséből pótolnánk ki 300 millió forinttal), a későbbiekben esetlegesen befolyó ingatlanértékesítési bevételből csökkenthetné, vagy akár töröltethetné is tartozását a társaság. A fürdőfelújítás előkészületei gőzerővel folynak, rövidesen elkezdődhet a munka, amit igyekszünk úgy elvégeztetni, hogy Siófok egy impozáns, korszerű fürdőt kapjon vissza és az utódoknak újabb 15 év múlva ne kelljen újra nekilátniuk a felújításnak…”

...

Képeinken a Balaton-parti Kft. évzáró vacsorája, illetve a társaság téli projektje, a jégpálya a Nagystrandon.