Félmillió forint a nyomravezetői díj

2024.02.27. 10:19

A Balaton-parti fapusztítások elkövetőiről várják a lakossági bejelentéseket. A polgármester felhívása. 

Díjkitűzés nyomravezető részére

Városunk területén a közelmúltban több, a közösségi együttélés szabályait semmibe vevő, a közösségnek kárt okozó és polgáraiban méltán felháborodást keltő eseményekre reagálva a nyilvánosság segítségét kérem.
Ismeretlen tettesek a közterületeinket rongálva, a Beszédes sétányon, az egyik apartmanház előtti partszakaszon teleptett 16 db fa szárait kifűrészelve, kitörve pusztítottak el. A cselekmény alkalmas a Btk. 371. §-ba ütköző rongálás vétségének megállapítására. A Balaton-parti Kft. által tett feljelentés alapján a Siófoki Rendőrkapitányság eljárást folytat az elkövető személyének és büntetőjogi felelősségének megállapítása érdekében.
A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:588 § alapján nyomravezetői
díjat tűzök ki annak a részére, aki az elkövetők személyéről a nyomozást folytató Siófoki Rendőrkapitányság részére információt szolgáltat. A díj összege 500.000 forint. 

Aki az elkövetők személyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik,
jelentkezzen személyesen a Siófoki Rendőrkapitányságon, hívja a Siófoki Rendőrkapitányság 06-84/519-150-es telefonszámát, vagy a 112-es hívószámot, illetve tárcsázza az ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú” zöldszámát. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan adatot hoz az eljáró nyomozó hatóság tudomására, amelynek segítségével a bűncselekmény felderítése megtörténik és az elkövető büntetőjogi felelőssége jogerősen megállapítást nyer.
A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.
A díjkitűzés visszavonásának jogát a díj kitűzője fenntartja.

Dr. Lengyel Róbert
polgármester

 

...

 

Képeink az ezüstparti szabadstrandi területen készültek a napokban (olvasói fotók)