Testnevelésóra a Nagystrandon

2023.09.08. 12:03

Újraindult a 2016-ban elindított közoktatási program: testnevelésóra a vízen. 

A Siófoki Vízisport Club,  a siófoki Vak Bottyán Általános Iskola és a Balaton-parti Kft. együttműködésében lehetőséget kapnak a siófoki iskolások, hogy természeti környezetben, a Balaton partján ismerkedhessenek a vízi sportok és a biztonságos fürdőzés alapjaival. A tervek szerint a rendhagyó testnevelésórákat heti két nap, csütörtökön és pénteken, az időjárástól függően az őszi oktatási idényben a Nagystrand nyugati sarkában (a Rózsakert felől) tartják.

A 2016-ban elindított és nagy sikert aratott közoktatási programot a Siófoki Vízisport Club most újraindította.  A Siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola vezetőségével egyeztetve beépítik ismét órarendi keretek közé ezeket az ismereteket. Az oktatás célja, hogy az iskolás korú gyermekek elsajátítsák a vízisporteszközök biztonságos használatát, a mentőmellény helyes használatát, megismerkedjenek a Balaton sajátosságaival és veszélyeivel, valamint kedvező időjárás esetén a sárkányhajózással.

Pénteken a 4.b. osztály vízi testnevelésóráját néztük meg, képeink ekkor készültek.  

További képek a Siófoki Hírek Facebook-oldalán:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02CNxHmbzoszYP3ERiH6cZnf4DcTzxF8ttCyNJkiiR3rss3S3fXDs9CiGxZNDnYmayl&id=100024924971646