FELHÍVÁS   „Ecsetre fel! 2024” Festőtalálkozó és Művészeti Verseny felhívás amatőr festők részé

2024.05.08. 10:33

Siófok színes kulturális és művészeti értékekkel rendelkezik, melyhez illeszkedve Ecsetre fel! Festőtalálkozó és Művészeti Verseny eseményünket azzal a céllal hoztuk létre 2024-ben, hogy további művészeti értéket teremtsünk Siófok városának. Célunk teret adni a helyi, környékbeli vagy akár nemzetközi amatőr művészeknek a festői balatoni környezetben való alkotásra, bemutatkozásra. Mindenképpen meghitt, hangulatos és tájba illő megjelenés, arculat és fenntartható megvalósítás a cél. Június 10-e a kézművesség világnapja, melyhez társítottuk rendezvényünket.

 

Az „Ecsetre fel! 2024" Festőtalálkozó és Művészeti Verseny 2024. június 8-án 10:00 és 19:00 óra között kerül megrendezésre Siófokon a Rózsakertben, szabadtéren.

A pályázaton részt vehet minden természetes, 18. életévét betöltött személy, aki a jelen Szabályzatban foglalt valamennyi feltételnek maradéktalanul megfelel, és akivel szemben nem áll fenn a pályázatból történő kizárás bármely feltétele.

Minden résztvevő korlátlan számú saját műalkotást állíthat ki a helyszínen, amit a rendezvény ideje alatt a helyszínen értékesíthet is azzal a feltétellel, hogy az értékesítéshez szükséges engedélyekkel rendelkezik.

 

A helyszínen alkotó művészek az "Ex Tempore" (abban a pillanatban) készült alkotásokkal indulnak az „Ecsetre fel! 2024” – Festőtalálkozó díjakért.

A Szervező (Siófok Város Önkormányzata) által kijelölt zsűri választja ki a nyerteseket. A nyertes festmények (I., II., III. helyezett, különdíj) a díjátadó után átkerülnek a Szervező tulajdonába. A Szervező a tulajdonába került alkotásokat kommunikációs és jótékonysági célra használja fel. A Szervező kiállításon mutatja be a nyertes festményeket. A Kiállítás a Kálmán Imre Művelődési Központ előcsarnokában valósul meg 2024. október hónapban.

A zsűri a következő díjakat osztja ki:

 1. helyezett: Herendi Porcelántányér és Siófok Város Ajándék
 2. helyezett: Herendi Porcelántányér és Siófok Város Ajándék
 3. helyezett: Herendi Porcelántányér és Siófok Város Ajándék

Különdíj:                 Herendi Porcelántányér és Siófok Város Ajándék

 

Nevezési Feltételek

 • Nevezési díj nincs
 • Téma nincs meghatározva, a művészek maguk választják ki műveik témáját, de kapcsolódjon Siófokhoz, illetve a Balatonhoz. Ennek megfelelően a szervezők szabad témát adnak a résztvevőknek, a képzőművészek fantáziájára bízzák, hogy mit visznek fel a vászonra.
 • Nincs megkötés, hogy mivel fest a művész, a technika szabadon választható
 • Nincs megkötés, hogy mire fest a művész, javasoljuk a festővászon használatát
 • A festő mindent hoz magának (vászon, állvány, ecset, festék, festéshez szükséges további kellékek, stb.), nem szükséges állványon festeni, de óvni kell a környezetet, a burkolatot, stb. A festők a szervezőpultnál történő regisztrációkor kötelesek a festési felületet (vászon) a szervezővel megjelöltetni.

 

Szervező biztosítja:

 • Az esemény megszervezése és költségei
 • Helyszín biztosítása (Siófok, Rózsakert – időjárástól függően part sétány rész)
 • Az alkotáshoz és a hozott festmények kiállításához a szervező 1 db kézműves kecskelábas asztalt biztosít a művész részére. Az asztal mérete 2 x 1 m árusító felülettel rendelkezik, tetején enyhén vízálló ponyvával
 • A szervező lehetőséget biztosít a festő által hozott saját festmények kiállítására és értékesítésre
 • Díjazása a helyszínen elkészült festményeknek: I. helyezett, II. helyezett, III. helyezett, Különdíj
 • Catering biztosítása 11:00 - 17:00 óra között: ásványvíz, üdítő, kávé, édes – sós aprósütemény
 • Kommunikáció és marketing az eseményhez

 

Nevezés benyújtása

 • A nevezéseket a sajto@siofok.hu címre kérjük küldeni. Nevezés a mellékelt Nevezési űrlap kitöltésével és a mellékelt Szabályzat elfogadásával történik.
 • Nevezési határidő: 2024. május 29.

(a nevezések befogadása érkezési sorrendben történik, maximális befogadható nevezések száma 15)

 

További információ a felhívással kapcsolatban:

Email: sajto@siofok.hu

Tel: 06 84 504 287

Kapcsolódó dokumentumok:

Nevezési űrlap

Szabályzat

Adatkezelési Tájékoztató

Programplakát