• Fogadónap
 • Hirdetmények
 • Közérdekű adatok
 • Polgármesteri hivatal címe
 • Nyomtatványok
 • Hasznos információk
 • Látnivalók
 • Közlekedés
 • Gasztronómia
 • Szálláshelyek
 • Hírek
 • Események
Hírek

Június 16-ától újra járnak a vonatok a dél-balatoni szakaszon

A vágányzár június 16-án este véget ér, nyárra ideiglenesen forgalomba helyezik a 2018-ig felújítás alatt álló dél-balatoni vasútvonal Szántód-Kőröshegy-Balatonszentgyörgy, illetve Fonyód-Kaposvár közötti szakaszait, a menetidő tovább rövidül. Ezt pénteken, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) rögtönzött sajtótájékoztatóján jelentették be a balatonszemesi vasútállomáson, ahol még javában folyt a munka.

Vízhiány várható kedden három siófoki utcában

Karbantartási munkák miatt nyomáscsökkenés és vízhiány várható Siófokon 2017.06.13-án 08:00 és 14:00 óra között a Molnár István, Mészáros Lőrinc és Rózsa utcákban.

Hétvégén lesz a Nemzeti Regatta színes programokkal Siófokon

Június 10-11-én Magyarország 38 települése a vitorláshajókban a Balaton vízén, 29 kondérban jellegzetes települési ízek, 14 település csatája a Sió csatornán sárkányhajókkal – a versenyek erről szólnak a Nemzeti Regattán, Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválján, amit színes szórakoztatóprogramok kísérnek a siófoki hajóállomáson és környékén.

Részletek Részletek Részletek

Új rendőrségi eligazító rendszer Siófokon

A siófoki rendőrkapitányságon az országban elsőként indítottak be egy új, gyorsreagálást biztosító eligazítási rendszert. A júniusban beindult nyári szezonban megduplázták-megtriplázták a járőrök számát a dél-balatoni településeken, és készenléti rendőröket vezényeltek a térségbe.

Akadémia gyerekeknek: a Tour de Hongrie Siófokon népszerűsítette a kerékpározást

Már egy hónap sincs a Magyarországon megrendezésre kerülő nemzetközi kerékpárverseny kezdetéig, amelyet ezúton Siófokon népszerűsített a Tour de Hongrie csapata. A Pünkösdi Szezonnyitó keretében gyermekek részére szerveztek BringaAkadémiát Siófok Fő terén.

2017-ben Peller Károlynak ítélte Siófok a Kálmán Imre emlékplakettet

A Kálmán Imre-kultusz népszerűsítése céljából, a művész iránti tisztelete és elkötelezettsége jeléül Siófok városa 1998 óta Kálmán Imre Emlékplakettet adományoz egy-egy arra érdemes személynek minden Pünkösdi Szezonnyitó ünnepén. 2017-ben a Budapesti Operettszínház egyik vezető szólistája, Peller Károly részesült kitüntetésben.

Részletek Részletek Részletek

"Kellemes időtöltést kíván Kálmán Imre szülővárosa Siófok!"

Ünnepélyes keretek között Witzmann Mihály országgyűlési képviselő és dr. Lengyel Róbert polgármester leplezték le Kálmán Imre emléktábláját Siófokon, a Pünkösdi Szezonnyitón.

Szalon-képessé váltak a balatoni festők és grafikusok

A Balaton régióban élő és alkotó festőművészek, grafikusok képeit mutatja be az a tárlat, amelyet Siófokon a Pünkösdi Szezonnyitó rendezvény keretében nyitott meg Kerényi Imre rendező, miniszterelnöki megbízott. Augusztus 18-ig a Kálmán Imre Kulturális Központ emeleti galériájában ingyenesen tekinthetők meg a művek.

Siófoki nyár: több program, új marketing-stratégia, nagyobb biztonság

Siófok a korábbiaknál is több kulturális programmal és sporteseménnyel várja idén a vendégeit, egységes marketingstratégiát dolgozott ki, továbbá újabb lépéseket tett a közbiztonság fokozására - derült ki az önkormányzat június elejei nyárindító sajtótájékoztatóján.

Részletek Részletek Részletek
Eseménynaptár
http://www.balaton-parti.hu
http://kozadat.hu/kereso/
http://balatonihajozas.hu/
http://www.termofok.siofok.pro/index.php/Tartalom/kozvilagitas-hibabejelentes.html
http://siofok.hu/files/siofokkamerak20150914.pdf
http://galerius-furdo.hu/
http://www.siofokkartya.hu