• Fogadónap
 • Hirdetmények
 • Közérdekű adatok
 • Polgármesteri hivatal címe
 • Nyomtatványok
 • Hasznos információk
 • Látnivalók
 • Közlekedés
 • Gasztronómia
 • Szálláshelyek
 • Hírek
 • Események
Hírek

Siófokon evezős sportokkal ismerkedhetnek a diákok tornaórán

Kísérleti jelleggel, igazi balatoni gyerekeknek való testnevelésórát vezettek be mától a Siófoki Vak Bottyán Általános Iskola 7-8. osztályos tanulói számára, akik a tanterv keretein belül evezős sportokkal ismerkedhetnek meg. A következő tanévben több iskola is csatlakozhat a programhoz.

Rá lehet csatlakozni a Siófok-Törekiben kiépült szennyvízhálózatra

Rá lehet csatlakozni Siófok Töreki településrészén a tavaly kiépült szennyvízhálózatra. A rákötést elmulasztóknak bizonyos esetekben talajterhelési díjat kell fizetniük. Akik már csatlakoztak a rendszerhez, minden évben április 15-ig jelezhetik az adott évre szóló locsolási kedvezmény iránti igényüket.

Gyomirtás lesz a MÁV területein

Vegyszeres gyomirtást végez a MÁV Zrt. 2017. április 7-én, pénteken a saját vasútvonal hálózatán, az állomások, megállóhelyek és vonalszakaszok területén, Balatonvilágostól Zamárdi felé haladva. Rossz időjárás esetén a beavatkozás pár napot csúszhat.

Részletek Részletek Részletek

Újabb határvadász toborzás Siófokon

A rendőrség Somogy megyei toborzó csoportjának tagjai szerdán, 2017. április 5-én 13 és 17 óra között Siófokon, a Sió Plázában várják a határvadász–képzés iránt érdeklődőket.

Tájékoztatás a Fő téren megtartásra kerülő rendezvényekkel kapcsolatos közterület használatáról

Siófok Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2017. március 30. napján elfogadta a közterületek használatának szabályozásáról szóló 7/2017. (III.31.) önkormányzati rendeletét. A jogszabály megalkotása során kiemelt feladat volt az Európai Virágos Városok és Falvak versenyében 2015. évben Európában legszebb főtérré választott közterület, a Fő tér  állapotának megóvása Siófok lakosságának, az ide látogatóknak és a jövő nemzedékének.

Siófok TAO-pályázattal vág bele az uszodaépítésbe

Siófok indul azon a pályázaton, amelyen 70 százalékos támogatást szerezhet egy 475 millió forintba kerülő, 33x21 méteres medencével rendelkező uszoda megépítéséhez. Az új létesítmény - nyertes pályázat esetén - akár már ez év végére, de jövőre mindenképpen megvalósulhat, az előzetes tervek szerint a széplaki városrészben.

Részletek Részletek Részletek

A tervezettnél hamarabb kezdődik a balatoni szúnyogirtás

Nem a szúnyogok, hanem a tenyészőhelyeken nagy számban előforduló szúnyoglárvák miatt kezdik meg a tervezettnél előbb, április 3-7 között a biológiai szúnyoggyérítést a Balaton körül 1200 hektáron, amit a tóparti önkormányzatok finanszíroznak - közölte Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség (BSz) elnöke.

Elektromos töltőállomást adtak át Siófokon villanyautók és kerékpárok számára

Átadták az első balatoni 22 kW teljesítményű villanyautó és kerékpár töltőállomást Siófok belvárosában, a Janus Boutique Hotel & SPA parkolójában.

Tavaszi komposztláda osztás

A jó idő beköszöntével az önkormányzat újra meghirdetette az ingyenes komposztláda osztást. Az átvételre március 27. napjától minden hétköznap 07.30-15.30 között, a Kele utca végén a volt DÉDÁSZ sportpályán, a Borsodi kertészettel szemben nyílik lehetősége a siófoki lakosoknak.

Részletek Részletek Részletek
Eseménynaptár
http://www.balaton-parti.hu
http://kozadat.hu/kereso/
http://www.termofok.siofok.pro/index.php/Tartalom/kozvilagitas-hibabejelentes.html
http://siofok.hu/files/siofokkamerak20150914.pdf
http://galerius-furdo.hu/
http://www.siofokkartya.hu