• Fogadónap
 • Hirdetmények
 • Közérdekű adatok
 • Polgármesteri hivatal címe
 • Nyomtatványok
 • Hasznos információk
 • Látnivalók
 • Közlekedés
 • Gasztronómia
 • Szálláshelyek
 • Hírek
 • Események
Hírek

Beindultak a siófoki strandok

Siófokon hivatalosan is beindult a strandszezon; május 15-től minden körülményt megteremtettek a kulturált strandoláshoz a város 2 fizetős és több szabad strandján, május 19 -től pedig már a vízi-mentők is szolgálatot teljesítenek.

Növényvédelmi munkálatokról tájékoztatás

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Siófok Város közterületein a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal megbízása alapján 2017. május 18. és május 22. közötti időszakban, 22 óra és hajnali 3.00 óra között növényvédelmi munkálatokat végeznek a közterületi platán és vadgesztenye fákon.

Nem kell megmenteni a siófoki rendezvényeket

Alakult egy internetes csoport Mentsük meg a siófoki rendezvényeket címmel. A hivatal tájékoztatásából kiderül, nincs mit megmenteni, remek programokkal készül a város a főszezon beindítására, amelyeknél az egyre jobb és biztonságosabb rendezvényhelyszín biztosítása alapvető feladat, ezért a helyszín a tópart helyett a Fő tér lesz.

Részletek Részletek Részletek

Büntetőfeljelentést tett Siófok polgármestere egy régi halászhajó vétele és eladása kapcsán

Dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere büntetőfeljelentést tett hűtlen kezelés gyanúja miatt a Csuka 2 névre keresztelt hajó ügyében. A vízi járművet 2013-ban vásárolta meg az önkormányzat cége nettó 3 millió forintért, majd ugyanennyiért felújíttatta. A képviselőtestület legutóbbi ülésén hozott döntése értelmében 700 ezer forintért eladták a hajót. 

Siófoki Városi Gyermeknap - Ezer Lámpás Éjszakája

A hónap utolsó hétvégéjén, május 27-28-án Városi Gyermeknap lesz Siófok főterén. Idén a város csatlakozott az Ezer Lámpás Éjszakája elnevezésű rendezvényhez is, amellyel a társadalom figyelmét hívja fel több nagyváros a gyermekeltűnések aggasztó jelenségére.

Már készülnek a szezonindító strandpiknikre, a Balaton Napjára

Idén is lesz Balaton Napja, amit azon a májusi, vagy júniusi szombaton tartanak, amikor eléri vagy meghaladja a víz hőmérséklete a 20 fokot (ha pünkösdre esik, később tartják meg egy hetet csúszik a program). A balatoni összetartozás ünnepe egyben a strandszezon ünnepélyes nyitánya is, amelyhez a héten kapták meg a csatlakozási felkérést a tóparti önkormányzatok.

Részletek Részletek Részletek

Jól hasznosítható a szelektív hulladék

Van még hová fejlődnünk a szelektív hulladékgyűjtés területén. A statisztikák szerint míg az aludobozok visszagyűjtési aránya Magyarországon 50 %, addig Belgiumban ez a szám 98 %. A jövőben is nagy hangsúlyt fektet a szelektív hulladékgyűjtésre a siófoki önkormányzat és a Dél-balatoni Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás tulajdonában álló SIÓKOM Nonprofit Kft.

Elhunyt a megyei kormányhivatal siófoki egységének vezetője

"Mély megrendüléssel tudatom, hogy május 8-án 48 éves korában hosszan tartó súlyos betegség következtében elhunyt Dr. Huszárné dr. Bodor Tünde, a Somogy Megyei Kormányhivatal Siófoki Járási Hivatalának vezetője" - közölte Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, a Somogy Megyei Kormányhivatal vezetője.

I. Siófoki Sakkfesztivál 2017. május 13-án

Az 50. Siófoki Sakkverseny már nem csak versenyzőknek szól! A jeles jubileum alkalmából ingyenes családi napot rendeznek színes programokkal május 13-án I. Siófoki Sakkfesztivál néven. A rendezvény vendége lesz Portisch Lajos nemzetközi nagymester, a Nemzet Sportolója is.

Részletek Részletek Részletek
Eseménynaptár
http://www.balaton-parti.hu
http://kozadat.hu/kereso/
http://balatonihajozas.hu/
http://www.termofok.siofok.pro/index.php/Tartalom/kozvilagitas-hibabejelentes.html
http://siofok.hu/files/siofokkamerak20150914.pdf
http://galerius-furdo.hu/
http://www.siofokkartya.hu