• Fogadónap
 • Hirdetmények
 • Közérdekű adatok
 • Polgármesteri hivatal címe
 • Nyomtatványok
 • Hasznos információk
 • Látnivalók
 • Közlekedés
 • Gasztronómia
 • Szálláshelyek
 • Hírek
 • Események
Hírek

Kihirdették a fotópályázat győzteseit

Siófok képviselő-testülete fotópályázatot írt ki „Siófok településképi értékeinek feltárása„ címmel. A kiírásban megadott határidőre összesen 39 pályamű érkezett be. Megtörtént a győztesek kiválasztása. A díjátadás és a fotókból rendezett kiállítás megnyitója 2017. június 20-án 17 órakor lesz a Kálmán Imre Kulturális Központban.

Napóra Siófok új látványossága

Egy sajátos mérnöki és építészeti megoldás eredményeként egy nem mindennapi napóra díszíti a siófoki könyvtár falát.

Kajak-kenu tanévzáró ünnepség

A nyári vakációt megelőzően, június 15-én tanévzáró ünnepséget tartanak a siófoki evezős bázison. A közoktatásban résztvevő általános iskolás gyerekek játékos formában mutatják be a tavaszi félévben tanultakat.

Részletek Részletek Részletek

Szombaton lesz a XVI. Tour de Pelso kerékpáros fesztivál Siófokon

Szombaton, 2017. június 17-én rendezik a XVI. Tour de Pelso Országúti Kerékpáros Fesztivált Siófokon, a Hotel Ezüstpartnál (Liszt Ferenc sétány 4.). A hazánk egyik legnépesebb amatőr kerékpáros eseményének számító, Prohászka Attila által szervezett versenyen több teljesítménytúrán és túrán is megmérethetik magukat az indulók, amelyből három ingyenes. A Tour de Pelso Olimpiai Ötpróba pontszerző helyszín.

Hazánkat képviseli a siófoki táncegyüttes Görögországban

Meghívást kapott az idei, szeptemberi görög Tánc Arisztotelész Földjén Fesztiválra a siófoki Balaton Táncegyüttes. A több évtizedes múltra visszatekintő társaság korábban nem remélhette, hogy ezen a fesztiválon megmutathatja magát, hiszen eddig amatőrök nem léphettek fel.

Szombattól nyári menetrend szerint közlekednek a vonatok, lesznek új kedvezmények

Június 17-én, szombattól két és fél hónapon át nyári menetrend szerint közlekednek a vonatok, a több mint egymilliós, nyári, balatoni utasforgalom színvonalasabb kiszolgálása érdekében. Idén már öt elemből álló kedvezménycsomag közül választhatnak az utasok – olvasható a MÁV Zrt. közleményében.

Részletek Részletek Részletek

Alsóörs a Nemzeti Regatta vitorlásverseny idei győztese

Teljesült a szervezők célja, hiszen a hétvégén egymásra mosolygott az ország Siófokon. Alsóörs lett a Nemzeti Regatta vitorlásverseny idei győztese, Füzér, a Nemzeti Vágta nyertese épphogy csak lecsúszott a dobogóról. Az összetett települési vetélkedésben Baja vitte el a fődíjat.

Kihívás Napja: bronzérmes lett Siófok 2017-ben is

Idén a Kihívás Napján a tavalyi csúcsnál is jóval többet, közel 35 ezer regisztrációt tudott jelenteni Siófok az országos szervezőknek, amivel a saját lakosságszám-kategóriájában 3. helyezést ért el. Jövőre a cél az ezüstérem – mondta Iso Edina, a helyi szervezésért felelős Kálmán Imre Kulturális Központ vezetője.

A hét második felétől tervezik az újabb légi kémiai szúnyoggyérítést Siófoknál

Az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül Siófok térségében 2017. június 15-én, a napnyugtát megelőző 1,5 órában terveznek légi kémiai védekezést. Amennyiben az időjárás kedvezőtlenül alakul, a tartaléknapok: június 16 és 17.

Részletek Részletek Részletek
Eseménynaptár
http://www.balaton-parti.hu
http://kozadat.hu/kereso/
http://balatonihajozas.hu/
http://www.termofok.siofok.pro/index.php/Tartalom/kozvilagitas-hibabejelentes.html
http://siofok.hu/files/siofokkamerak20150914.pdf
http://galerius-furdo.hu/
http://www.siofokkartya.hu