Főoldal Hírek 3 milliárd forintból újul meg a siófoki kórház
 • Fogadónap
 • Hirdetmények
 • Közérdekű adatok
 • Polgármesteri hivatal címe
 • Nyomtatványok
 • Hasznos információk
 • Látnivalók
 • Közlekedés
 • Gasztronómia
 • Szálláshelyek
 • Hírek
 • Események
Hírek
Nyomtatás
3 milliárd forintból újul meg a siófoki kórház

Új, több mint 1100 négyzetméteres sürgősségi osztály, központi műtő és sterilizáló épül a Siófoki kórházban.

A kórházfejlesztés újabb ütemének részeként a jelenleg a szétszabdalt diagnosztikai és terápiai egységek helyett a meglévő épületen belül komplex ellátási tömb jön létre, ahol az egységek a központi közlekedőmagra fűzötten kapcsolódnak egymáshoz és a fekvőbeteg osztályokhoz, így rövidebb lesz a betegút. A hárommilliárd forintos beruházás része egy helikopter leszállópálya létesítése is, de új műszerekkel, eszközökkel is gazdagodik az intézmény.

Elkezdődhet a Siófoki kórházfejlesztés újabb üteme, amelynek eredményeként a betegeket magas színvonalú, költség-hatékony, a kor technológiai színvonalának megfelelő, modern intézmény fogadja. A hárommilliárdos beruházás forrását Európai Uniós támogatások biztosítják. Az „Átfogó fejlesztés Siófok Város Kórház- Rendelőintézetében a fenntartható, magas technológiai színvonalú ellátási környezet megteremtésére” kiírt pályázaton 2.403.598.893 forint uniós forrást ítélt meg a nemzeti Fejlesztési Ügynökség az önkormányzatnak. A Siófok Város Kórház- Rendelőintézet Sürgősségi Centrum kialakítása” elnevezésű projekt megvalósítására 618 530.269 forint fordítható szintén uniós forrásból.

A kivitelezőt nyílt közbeszerzési pályázaton választották ki. A nyertes ajánlattevővel, az ÉPKAR Zrt-vel szerdán írta alá a vállalkozói szerződést dr. Balázs Árpád Siófok polgármestere. A kivitelezés így a napokban el is kezdődhet, a beruházás várhatóan jövő tavasszal fejeződik be.

A megvalósuló új sürgősségi osztály, illetve a struktúraváltoztatást támogató fejlesztés az itt élők esélyegyenlőségének biztosítása mellett azért is fontos a Balaton parti városban, mert a nyári üdülési szezonban megsokszorozódik a tó partján időlegesen tartózkodó hazai és külföldi vendégek száma.

A több mint hárommilliárd forintos beruházás részeként megvalósul az egykapus betegfogadási rendszer, azaz a betegek egy ponton lépnek be az ellátási rendszerbe, így egyszerűbbé és gyorsabbá válik a kivizsgálás, valamint a végleges ellátáshoz jutás.

A betegeket 1154 m2 területű új sürgősségi osztály fogadja, központi műtő és sterilizáló épül. A beruházás része egy helikopter leszállópálya létesítése. A jelenleg decentralizáltan elhelyezkedő, vertikálisan is szétszabdalt diagnosztikai és terápiai egységek helyett a meglévő épületen belül létrejön egy komplex ellátási tömb, ahol az egységek a fekvőbeteg osztályokhoz funkcionálisan előnyösebben és rövidebb betegúttal, a központi közlekedőmagra fűzötten, elérhetőbben kapcsolódnak.

A projekt eszközbeszerzéseket is lehetővé tesz, így közel 1 milliárd forint értékben egyebek között új képalkotó diagnosztikai berendezésekkel, műtéti területhez kapcsolódó eszközökkel gyarapodik a kórház műszerparkja.

A Dél-dunántúli régió súlyponti intézményének ötven kilométeres körzetben nem található kórház, így a beruházás szükségszerű fejlesztési igényként merült fel.

Siófok Város Kórház-Rendelőintézete

1968 óta működik és a folyamatos fejlesztés eredményeként ma meghatározó helyet foglal el a terület betegeinek gyógyításában. Az intézmény 9 fekvőbeteg osztályon nyújt ellátást, egyes osztályai több szakmai területre specializált szolgáltatást is biztosítanak. Az intézmény 2003.-tól vezette be az MSZ EN ISO 9001:2001 (ISO 9001:2000) szabvány által működő minőségirányítási rendszert, melybe integráltuk a Magyar Egészségügyi Ellátási Standardok Kézikönyv elvárásait, folyamatosan fejlesztve szakmai folyamatait. A kórház kiváló szakember ellátottságát jelzi, hogy több tudományos fokozattal rendelkező munkatárs is dolgozik az intézményben, amely 2005-ben elnyerte az Év kórháza címet. www.siokorhaz.hu

AZ ÉPKAR Zrt.

Az ÉPKAR Zrt. több mint harminc éves múltra visszatekintő családi vállalkozás, jogelődjét 1981-ben alapították. A társaság építőipari fővállalkozói tevékenysége mellett, ingatlan-beruházási és ingatlanfejlesztési, továbbá vagyonkezelői tevékenységet is végez leányvállalatain keresztül. Az ÉPKAR Csoport az elmúlt húsz évben közel 400 lakást, 8 ezer négyzetméternyi irodát, 28 ezer négyzetméter kereskedelmi létesítményt, továbbá szállodát, több luxus kivitelű villa-rezidenciát, autószalonokat épített, de a társaság műemléki felújításokat és korszerűsítéseket, valamint belvárosi tetőtér-beépítéseket is megvalósított.

Az ÉPKAR Zrt. végezte a KMOP pályázat keretein belül megvalósult szentendrei emelt szintű járóbeteg-szakellátó központ megépítését, és a szigetszentmiklósi emelt szintű járóbeteg-szakellátó központ bővítését is. A beruházások összértéke meghaladta az 1,6 milliárd forintot.

Az ÉPKAR Zrt. 130 főállású munkavállalót foglalkoztat, az elmúlt évben hétmilliárd forint feletti árbevételt ért el. A vállalat munkájának elismeréseként 1990-ben és 1996-ban VOSZ Kiváló Vállalkozás díjat, 1995-ben és 1998-ban és 2007-ben Építőipari mesterdíjat kapott, és Építőipari Nívódíjjal jutalmazták egy 2007-ben átadott 98 lakásos társasházát is. www.epkar.hu

Eseménynaptár
http://www.balaton-parti.hu
http://kozadat.hu/kereso/
http://www.termofok.siofok.pro/index.php/Tartalom/kozvilagitas-hibabejelentes.html
http://siofok.hu/files/siofokkamerak20150914.pdf
http://galerius-furdo.hu/
http://www.siofokkartya.hu